PixMill Group Oy on osa PunaMustaa.

Pixmill tekee suurkuvatulosteita laajalle sektorille. Toimintaa yrityksellä on yrityskauppajärjestelyn jälkeen on Helsingissä, Vantaalla, Tallinassa, Tampereella, Oulussa, Joensuussa ja Forssassa. PixMill Group Oy:ltä löytyy kaikki laatusertifikaatit.

Yrityksellä tuli vaikeuksia vuonna 2015 ja PixMill jouduttiin hakemaan yrityssaneeraukseen. Fenno auttoi nopeutetussa aikataulussa yrityssaneerausjärjestelyssä, joka tehtiin kuukauden aikataululla ja valmista tuli tammikuussa 2016. Yrityksen kannattavuus parani ja saneerausohjelmaa pystyttiin noudattamaan vuoteen 2020 asti.

Yrityssaneerausohjelma lopetettiin ennenaikaisesti ja PixMill Group Oy:stä tuli osa PunaMustaa.

”Kyllä Fennon palvelut on ollut meille kaikki kaikessa.”

– Sami Pulkkinen / Liiketoimintajohtaja / PixMill Group Oy

Keski-Uusimaan Kehittämiskeskus, Keuke, auttaa Keski-Uusimaalaisia yrityksiä kehittymään ja kasvamaan tuottamalla yritysneuvontapalveluja yritysten koko elinkaarelle. Keuke toimii Pornaisten, Sipoon, Järvenpään, Keravan, Tuusulan, Nurmijärven ja Karkkilan kuntien alueella.

Keuke on yritysten tärkein kehittämiskumppani eli sillon kun yrittäjä miettii, että tarvitsee apua kehittämiseen tai kasvuun niin Keuke on se taho, johon kannattaa ottaa yhteyttä.

”Meille on tosi tärkeätä se, että me ei tehdä tätä työtä yksin. Fenno on ollut tosi tärkeä kumppani meille erityisesti omistajanvaihdoksissa, yrityskaupoissa ja muuten juridisissa asioissa.”

Elina Pekkarinen, toimitusjohtaja,
Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy

”Asiakasohjauksen kautta asiakkaiden kautta saadun palautteen perusteella
Fennon palvelut on ollut erittäin laadukkaita ja asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä.”

Petri Ovaska, yrityskehittäjä,
Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy

Oppiva Invest on valtion omistama erityisrahoitusyhtiö, joka rahoittaa pääomalainoilla opetustoimialoilla toimivia yrityksiä. Yritys on perustettu vuonna 2019 ja operatiivinen liiketoiminta on käynnistynyt vuonna 2020. Oppiva Invest on tehnyt Fennon kanssa yhteistyötä yrityksen alkuvaiheista saakka. Yhtiön strategiaan on kirjoitettu, että kaikki kriittiset asiantuntijapalvelut ostetaan ulkopuolelta.

Voin kyllä lämpimästi suositella Fennoa.”

”Fenno on pystynyt auttamaan ja palvelemaan hyvinkin erilaisissa tarpeissa ja vaiheissa omien arvojensa mukaisesti. Meille on tosi tärkeää pienenä yhtiönä, että meillä on luotettava kumppani, jonka kanssa on helppo tehdä töitä. Yhteistyö on avointa, vuorovaikutteista ja joustava hinnoittelun sekä muiden asioiden suhteen. Tärkeää on ollut, että olemme saaneet Fennolta päävastuullisen asiakasvastaavan. Voin kyllä lämpimästi suositella Fennoa.”

Titta Mantila, toimitusjohtaja,
Oppiva Invest Oy

Atma Trade omistaa Laplandia Market-rajakaupan Nuijamaalla sekä Grande Orchidee-kauppakeskuksen Lappeenrannassa. Liiketoiminta perustuu vähittäismyyntiin venäläisille markkinoille. Vuonna 2003 perustettu Laplandia Market on tunnettu mm. omista brändeistään sekä tuotteista, joita ei ole saatavilla muista kaupoista. Suomessa ehkä erikoisin ja kaunein kauppakeskus Grande Orchidée on avattu vuonna 2014.

”Tuntui, että siinä takana on kokemusta ja enemmän inhimillisyyttä.”

”Haaste tuli ensimmäistä kertaa vuonna 2014-2015, kun ruplan kurssi oli romahtanut. Se vaikutti olennaisesti meidän Laplandia Marketin toimintaan. Meidän liikevaihto tippui 65-70 prosenttia. Ainoa ratkaisu silloin pankkien kanssa oli, että tehdään saneerausohjelma. Me aloitettiin Fennon kanssa se yhteistyössä. Alussa minua rehellisesti pelotti, koska tämä oli uusi asia minulle. En tiennyt mitä se tarkoittaa, miten ankara se voisi olla yrityksille ja menetänkö otteen omasta yrityksestä. Minä huomasin, että asia on paljon helpompi mitä ajattelin. Asiat oli järjestetty erittäin järkevästi ja tuntui, että siinä takana on kokemusta ja enemmän inhimillisyyttä. Ehdottomasti suosittelen Fennoa.”

Mohamad Darwich, toimitusjohtaja,
Atma Trade Oy

Lisää referenssejä

Olemme listanneet myös toteutuneita nimettömiä toimeksiantojamme, joita voi selata klikkaamalla jotain alla olevista painikkeista aihealueeseen liittyen.

Yritysoikeus
Asuminen ja rakentaminen
Insolvenssi

Rakennuskemia on hyvinkääläinen perheyhtiö, joka kehittää, myy ja markkinoi Suomessa ja kansainvälisesti rakennus-, remontointi- ja kodinhoitotuotteita. Rakennuskemian tuoteperheen tuotteet ovat tuttuja suurimmalle osalle meistä kauppojen hyllyiltä. Fennolaisina olemme erittäin tyytyväisiä, että saamme tehdä yhteistyötä Rakennuskemian kaltaisten innovatiivisten kansainvälistyvien yhtiöiden kanssa!

”Tiedämme aina mistä maksamme”

”Yhteistyömme päällimmäinen tunne on reiluus ja rehtiys. Fennon ihmiset on helppo tavoittaa, he ovat palvelualttiita ja sovituista asioista pidetään kiinni. Hoidamme yhdessä kotimaisen ja kansainvälisen tason sopimusoikeudellisia asioita – ja apu esim. patenttihankinnan ostosopimusten ja tehtaiden toimittajasopimusten laadinnassa on korvaamatonta. Selkeä hinnoittelu helpottaa palveluiden ostamista – tiedämme aina, mitä saamme ja mistä maksamme.”

Mikko Ikonen, toimitusjohtaja,
Rakennuskemia Oy

Matricomp Oy on valmistustekniikkaan ja suunnitteluun keskittynyt insinööritoimisto, joka tarjoaa asiakkailleen palvelut tuoteideasta valmiiseen tuotteeseen. Tämän lisäksi Matricomp Oy on tunnettu erityisesti komposiittiin liittyvästä osaamisestaan. Komposiittiin liittyvistä tuotteista ja ratkaisuista Matricomp Oy:n suunnittelijoiden osaaminen tunnetaan niin Suomessa kuin kansainvälisesti.

”Matricomp tarjoaa asiakkailleen edistyksellistä teknistä suunnittelu- ja laskentapalvelua haastaviin mekaanisiin rakenteisiin. Matricompin erikoisosaamista ovat hiilikuitukomposiittirakenteiden lujuuslaskenta ja valmistustekninen suunnittelu. Arvostamme, että lakiasioiden hoidossa juristimme huomioi aina myös toimialaan liittyvät seikat juridisen palvelun lisänä. Innovatiivisena asiantuntijayrityksenä meille on tärkeää, että meillä on käytössä innovatiivinen ja joustava lakifirma hoitamaan niin kotimaisia kuin kansainvälisiä asioitamme.”

Antti Elo, CEO,
Matricomp Oy

Pusku on Keski-Uudellamaalla toimiva vaativiin maarakennusprojekteihin erikoistunut yritys. Pusku muodostaa yhdessä sen alihankkijoiden kanssa yhteensä yli 80 ammattilaisen joukon. Puskun toimintaa ohjaa sertifioidut laatujärjestelmät. Laatujärjestelmän ja nykyaikaisen, tehokkaan kaluston kautta Pusku kantaa vastuun laadukkaan työn lisäksi myös ympäristöstä. www.pusku.fi

Metsä-Multia Oy tunnetaan puunkorjuualalla kokonaisvaltaisesta luotettavasta, ympäristön monimuotoisuuden huomioivasta palvelustaan. Metsä-Multia Oy työllistää tällä hetkellä n. 70 metsäalan ammattilaista. Metsä-Multia Oy ja sen taustalla vaikuttavat yrittäjäveljekset Aki ja Kai Laaja palkittiin tammikuussa 2017 Keski-Suomen yrittäjäpalkinnolla.

Aino on Suomessa poikkeuksellinen ratsastuskeskus, jossa saman katon alla yhdistyy kansainvälisen tason täyttävä kilpailumiljöö yli 1 000 hengen katsomolla, ratsastuskoulu, kokoustilat ja ravintola. Viihtyisyyttä ratsastusharrastukselle lisää kaksi lämmitettyä maneesia. Katso lisää: www.ratsastuskeskusaino.fi.

Hevoset ja ratsastus harrastus kuuluvat monen fennolaisen arkeen, olemme kiitollisia, että saamme toimia Ainon toiminnassa ja tapahtumissa juridiikan kumppanina.

OP Keski-Suomi

”Aktiivisuus, asiantuntemus ja korkealuokkainen asiakaskokemus”

”Olemme ohjanneet asiakkaitamme asianajotoimisto Fennolle vuodesta 2015 alkaen. Fenno on hoitanut muun muassa asiakkaidemme perunkirjoituksia, testamentteja ja perinnönjakoja koko toimialueellamme. Heidän työskentelyotteensa on erittäin aktiivinen ja asiantunteva. He pystyvät tuottamaan asiakkaille hyvän palvelukokemuksen, mikä on meidän toimintamme perusedellytys. Yhteistyö Fennon kanssa on ollut erittäin sujuvaa alusta lähtien ja olemme erittäin tyytyväisiä yhteistyökumppanimme tapaan toimia.”

Juhana Jacksén, pankinjohtaja,
OP Keski-Suomi

Arvo Piiroinen Oy

”Ripeä reagointi ratkaisi”

”Asiantuntemus, ammattimainen tapa tarttua asioihin ja nopea reagointi, siinä syyt miksi aloitimme yhteistyösuhteen Fennon kanssa – ja olemme saamaamme palveluumme hyvin tyytyväisiä. Erityisesti yritysjuridiikan ja työoikeuden tuntemus ovat meille erityisen tärkeitä.”

Risto Piiroinen, toimitusjohtaja,
Arvo Piiroinen Oy

EmCe Solution Partner Oy

”Vahva toimialan tuntemus”

”Analyyttinen ajattelutapa ja vahva toimialan tuntemus ovat ominaisuuksia, joiden vuoksi yhteistyömme Fennon kanssa on vain tiivistynyt ajan myötä. Heidän avullaan olemme saaneet ratkaistua neuvotteluteitse monia ristiriitoja, jotka ennen olisivat sitoneet resurssejamme tuntuvasti. Uskon, että yhteistyömme sujuu yhtä hienosti myös tulevaisuudessa.”

Markus Backlund, toimitusjohtaja,
EmCe Solution Partner Oy

Graphic Concrete Oy

”Innovatiivinen yritys tarvitsee joustavan kumppanin”

Graphic Concrete Oy on voimakkaasti kasvava ja kansainvälistyvä kotimainen yritys, jonka toiminta perustuu suomalaiseen innovaatioon – graafiseen betoniin! Kyseessä on patentoitu teknologia, jonka avulla voi erittäin kustannustehokkaasti tuottaa erilaisille betonielementtipinnoille kestäviä kuvia ja kuvioita. Tuloksena on ympäristöä inspiroivia julkisivuja, seiniä ja jalkakäytäviä, joissa arkkitehdit ovat päässeet hyödyntämään visuaalista luovuuttaan. Graafista betonia on käytetty jo Euroopassa, Aasiassa, Australiassa ja Amerikassa teollisuusrakennuksista taideteoksiin.

”Kovan kansainvälistymisemme takia tarvitsimme juridista apuna, ja Fennoon päädyimme puhtaasti puskaradion perusteella. Onneksi valinta osoittautui oikeaksi, sillä tälläinen uniikki yritys tarvitsee kaltaisensa kumppanin, ei mitään kaavoihinsa kangistunutta porukkaa.”

”Tarvitsemme lainopillista apua käytännössä jatkuvasti, suurimmaksi osaksi juuri kansainvälisissä sopimusoikeudellisissa asioissa. Niissä Fennon asiantuntijoilla onkin paljon kokemusta ja osaamista, joten tähän asti olemme välttyneet sopimuskiistoilta.”

”Saamamme palvelu on hyvää, nopeaa ja joustavaa. Kumppanimme ymmärtää meidän bisnestämme, meininki on rento, asioihin tartutaan ripeästi, ja erilaisia versioita väännetään hyvässä hengessä kunnes juuri oikea löytyy.”

Harri Lanning, toimitusjohtaja,
Graphic Concrete Oy

LEAD Partners Oy

”Vahva kokemus insolvenssista”

”Fennon pitkä ja perusteellinen kokemus yrityssaneeraus- ja insolvenssimenettelyistä täydentää erinomaisesti meidän omaa osaamistamme. Käytännöllinen ja asioihin heti tarttuva työskentelytapa sopii myös meidän tapaamme toimia. Siksi olemme tehneet tuloksellista yhteistyötä jo vuosia ja se on sujunut aina yhtä mutkattomasti.”

Antti Kojola, toimitusjohtaja,
LEAD Partners Oy

Sirel&Partners

”Hyvä hinta-laatusuhde”

”Meille oli erittäin tärkeää löytää luotettava yhteistyökumppani, joka osaa selvittää asiakkaidemme kaikki Suomea koskevat oikeudelliset ongelmat – nopeasti ja kohtuullisin kustannuksin. Olemmekin huomanneet, että meillä on paljon yhteistä: nopea reagointi, henkilökohtainen lähestymistapa, taloudellinen ajattelutapa, korkea laatu ja hyvä hinta-laatusuhde. Siksi voimme huoletta lähettää Fennon luokse omia tärkeitä ja pitkäaikaisia asiakkaitamme.”

Jüri Sirel, johtava osakas,
Sirel&Partners

Suntrica Oy

”Kansainvälisen kaupan ymmärtäminen”

”Meillä on asiakkaita ympäri maapalloa, joten tarvitsemme lakialan ammattilaisia, jotka ymmärtävät syvällisesti kansainvälistä kauppaa ja sopimuksia. Fennon palveluja käytämme erityisesti sopimuspuolen asioihin – ja meitä palvellaan sydämellä ja rautaisella osaamisella. Vastaukset kysymyksiimme tulevat nopeasti, asioihin tartutaan vauhdilla ja yhteistyön tekeminen on helppoa. Heidän paneutumisensa ja välittämisensä saavat meidät tuntemaan itsemme tärkeäksi asiakkaaksi.”

Merja von Weissenberg, CFO,
Suntrica Oy

Suomen Ratsastajainliitto Ry

”Osaavat keskittyä oleelliseen”

”Meille oli tärkeää löytää kumppani, jolla on hevosalan asiantuntemusta. Fennosta sellaisen löysimmekin ja saimme erittäin toimivan yhteistyösuhteen. Yhteistyömme parasta antia ovat avoin dialogi ja eri vaihtoehtojen tarkka puntarointi pulmatilanteissa. Olen huomannut, että Fennolla osataan fokusoida olennaiseen!”

Fred Sundwall, pääsihteeri,
Suomen Ratsastajainliitto Ry

Haanpaa Link Oy

”Hoitaa hyvin pienetkin toimeksiannot”

”Eniten arvostamme luotettavuutta, joka näkyy kaikessa Fennon toiminnassa – myös siinä, että he hoitavat myös pienet toimeksiannot samalla perusteellisuudella ja ammattitaidolla kuin isotkin. Yhteistyömme kulmakiviä ovatkin erilaiset yritysoikeudelliset sopimukset asiakkaiden ja työntekijöiden kanssa sekä yrityskaupat. Se mikä on luvattu toimitetaan aina ajallaan.”

Vesa Itkonen, Chief Executive Officer,
Haanpaa Link Oy

Suomen Yrittäjien Maatalous Oy

”Tehokas ja joustava”

”Olimme kuulleet kumppaneiltamme Fennon tehokkaasta toiminnasta, joten kun tarvitsimme lainopillista apua, kysyimme heiltä kiinnostusta yhteistyöhön. Meille tärkeintä on kansainvälisten yritysjärjestelyiden tuntemus – ja sitä on todellakin myös löytynyt.

Olemme erittäin tyytyväisiä heidän asiantuntemukseensa ja joustavaan palveluun.”

Leena Malmivirta, Financial Manager,
Suomen Yrittäjien Maatalous Oy

YritysVoimala Oy

”Olemme tehneet asiakasohjauksia asianajotoimisto Fennolle jo usean vuoden vuoden ajan. Fenno on hoitanut muun muassa alueellamme toimivien asiakkaidemme sopimusjuridiikkaa.”

”Fenno on asiantunteva ja asiakaslähtöinen toimisto. Asiakkaat saavat hyvää palvelua nopeasti ja asiantuntevasti. Yhteistyö Fennon kanssa on toiminut hyvin ja olemme järjestäneet yhdessä useita seminaareja ja tietoiskuja asiakkaillemme. Olemme tyytyväisiä yhteistyöhömme ja Fennon toimintaan.”

Erkki Taskinen, toimitusjohtaja,
YritysVoimala Oy

Palo- ja Vesitekniikka PA-VE Oy

”Moni asia helpottuu, kun voi heti kysyä asiantuntijalta”

Keskisuomalainen Palo- ja vesitekniikka PA-VE Oy suunnittelee, valmistaa ja tarjoaa turvallisia vesihuollon tuotteita ja ratkaisuja asiakaskunnalleen ympäri Suomea. Toiminnan skaala on laaja yltäen alihankintana tehdyistä rotaatiovalutuotteista aina avaimet käteen -periaatteella toimitettaviin vesihuollon laiteratkaisuihin uudis- ja saneerauskohteisiin. Asiakkaina ovat niin yksityishenkilöt, vesiosuuskunnat ja urakoitsijat kuin yritykset ja kunnallinen vesihuolto. Onpa kyseessä suurkaupunpi tai kesämökki, paloposti tai pumppaamo, laitekaivo tai pienpuhdistamo, niin tuloksena on kustannustehokas ja ekologinen ratkaisu.

”Yhteistyömme Fennon kanssa alkoi sopimusteknisistä epäselvyyksistä, joita samalla kertaa sattui parikin kappaletta. Toinen liittyi kunnalliseen viralliseen kilpailutukseen ja toinen tietoliikennepalveluihin. Molemmat ratkesivat eduksemme ilman oikeusjuttua, kun ymmärsimme pyytää avuksi lainopillisen asiantuntijan.”

”Isompia juridisia ongelmia meillä ei yleensä olekaan, vaan ihan normaalia neuvontaa ja konsultointia, koskien esim. työsuhde-, eläke- ja etuusasioita. Toiminta helpottuu suuresti, kun voi milloin tahansa soittaa tutulle juristille ja varmistaa oman näkemyksensä lainmukaisuus.”

”Mielestäni Fennon palvelut ovatkin aivan erinomaisia. Myös arvomaailmamme on yhteinen eli toimintamme lähtökohtana on vilpitön mieli. Mutta sehän ei suinkaan tarkoita, etteikö silti joskus tulisi väärinkäsityksiä tai tarvittaisi tulkinnallisia tarkennuksia. Aina kannattaa olla tarkkana.”

Jarmo Larkio, toimitusjohtaja,
Palo- ja Vesitekniikka PA-VE Oy

E-Sports Group

“Oman juristimme tavoittaa aina”

E-Sports Group Oy on Exelin urheilutuotteiden lisenssihaltija eli tuotteiden valmistuttaja. Exel on suomalainen huippubrändi, tunnettu kautta urheilevan maailman laadukkaista salibandymailoistaan sekä sauvoistaan, joita löytyy niin murtomaa- kuin alppihiihtoonkin, niin kävelyyn ja rullaluisteluun kuin vuorikiipeilyynkin. Vahvojen perinteiden ohella Exelin voima on innovaatioissa – uusimpana Curve-hiihtosauva, jota pidetään merkittävimpänä uudistuksena sauvateknologian kehityksessä sitten Exelin hiilikuitusauvojen!

”Meillä on tehtaita ja jälleenmyyjiä eri puolilla maailmaa, joten tarvitsemme jatkuvasti sopimusteknistä juridista apua. Teemme valmistaja- ja tukkurisopimuksia koko ajan, joten se edellyttää kunkin maan lainsäädännön ja sopimusjuridiikan tuntemusta. Fennolla on tällä alueella runsaasti kansainvälistä kokemusta ja asiantuntemusta.”

”Lakiapua olemme tarvinneet myös omiin rahoitusratkaisuihin ja yrityksen pääomittamiseen, ja sitäkin osaamista Fennolta löytyy. Lisäksi he auttavat meitä ihan perusrutiineissa, kuten hallituksen päätösten juridisissa tarkistuksissa. On tärkeää, että kaikessa täyttyy aina kirjain.”

”Kokemuksemme ovat oikein hyviä. Fennon palvelu on nopeaa ja joustavaa. Meille nimetyn oman juristimme tavoittaa aina helposti ja hän on myös päätösvaltainen, joten asiat hoituvat mutkattomasti.”

”Tulevaisuudessa lakiavun tarpeemme tulee vain kasvamaan. Esimerkiksi patenttiasiat ovat sellaisia, joissa tarvitsemme juridista apua. Patenttirikkomuksia on valvottava ja tarpeen vaatiessa ryhdyttävä oikeudellisiin toimiin.”

Timo Vaskio, hallituksen puheenjohtaja,
E-Sports Group Oy